maandag 12 mei 2014

HR10 Ethiek en diversiteit 1

N.a.v. het college over Sartre en Millgram denk je na over de volgende vraag: In hoeverre is je doelgroep zelf verantwoordelijk voor de ontstane beeldvorming over zichzelf?

De visie die er heerst over de doelgroep minima is door veel factoren beïnvloed. Een van deze factoren is de media, er word vaak negatief over gesproken en het onderwerp word ook negatief gezien door de maatschappij. Het beeld dat de maatschappij heeft over de minima is dat het veel geld kost voor de werkende Nederlandse burger. Het negatieve hieraan is dat men ervan uitgaat dat de groepering minima niet wil werken en het wel goed vinden om geld binnen te krijgen zonder te werken.

Dit beeld is gedeeltelijk gebaseerd op wat de media verspreid en het algemeen beeld dat heerst onder de Nederlandse burgers onderling. Hoeverre dit waar is zullen we hieronder aan de hand van enkele punten weergeven. Deze punten zijn we gaan onderzoeken door middel van ons goed te oriënteren en interviews te houden met mensen die hier veel van weten. Zodoende zijn we op de onderstaande punten gekomen :
-  Vaak willen mensen in de minima inderdaad niet werken. Dit kan velen oorzaken en aanleidingen hebben. Hierbij is de een wel relevant en de ander totaal niet.
- Omdat de doelgroep zo enorm breed is zitten er veel soorten mensen in de minima, deze diversiteit word vaak onderschat. (Allochtoon- autochtoon).
- Vaak komt het voor dat men misbruik maakt van de minima wetgeving en hierbij word dan ook vaak gefraudeerd. Uit een interview bleek wel 90% te frauderen. Dit is wellicht erg extreem maar het feit dat er veel gefraudeerd word, dat blijft.
- Ook komt het vaker voor dat mensen niet kunnen werken door omstandigheden. Hierbij is het soms moeilijk om dit aan iemand te zien en vandaar dat hier ook vaak twijfels over zijn in de maatschappij. Met betrekking tot of diegene echt niet kan werken en of hij wel echt tot de minima hoort.

Met name door de media is er over de minima’ s in de Nederlandse maatschappij een negatief beeld ontstaan over deze groep. Dit draagt dan ook bij aan het negatief beïnvloeden van de Nederlandse burger tegenover de minima ’s.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten