maandag 12 mei 2014

HR11 Onderzoek: participerend observeren

Kun je op dit moment al een eerste (liefst vrij specifieke) conclusie trekken t.a.v. de persoon waarmee jij contact hebt uit de toegewezen groepering.
Wat is die specifieke conclusie?
De conclusie van onze projectgroep is dat mensen vanuit de doelgroep 'minima' vaak door verschillende oorzaken samen in de schulden terecht komen. Waardoor ze vervolgens door onze maatschappij worden gecategoriseerd in de doelgroep minima. Verder zijn er vaak oorzaken waarop men zelf geen invloed heeft.
Hoe intern valide is die conclusie?De interview's zijn vormgegeven a.h.v. de diversiteitscirkel (Loeffen & Tigchelaar, 2009) en 9 leefgebieden (Leeuwen- den Dekker & van Heineke, 2008).
Hoe extern valide is deze conclusie?
De projectgroep heeft individueel (6 studenten in totaal) onafhankelijk van elkaar een interview afgenomen met verschillende mensen. De conclusie wordt door alle leden van onze projectgroep bevestigd.
Hoe betrouwbaar is deze conclusie?
Vanuit het gegeven dat meerdere studenten dit onderzoek hebben uitgevoerd en tot dezelfde conclusie zijn gekomen is onze conclusie betrouwbaar. Echter is het onderzoek niet waterdicht, aangezien ieder individu anders is. De menselijke factor kan namelijk van invloed zijn op de betrouwbaarheid van het onderzoek.
Op welke bronnen is deze conclusie gebaseerd?
De conclusie is gevormd d.m.v. bronnen in het contact met de doelgroep (interview met persoon uit de doelgroep) en wordt tevens ondersteund door wetenschappelijke bronnen (vooral vanuit de maatschappij bekeken).
Welke redenering leidde tot die conclusie?
Het samenvoegen van de uitkomsten uit elk individueel interview heeft voor onze uiteindelijke conclusie geleid.
Is deze conclusie generaliseerbaar naar andere leden van de doelgroep?
We hebben onze conclusie gebaseerd op de overeenkomsten van de zes geïnterviewde personen. Aangezien deze personen onafhankelijk van elkaar zijn geïnterviewd en wij naar de algemene overeenkomsten hebben gekeken, zijn wij van mening dat de conclusie generaliseerbaar is naar andere leden van de doelgroep.

Heeft deze opdracht je nog enig inzicht opgeleverd over de kwaliteit van jouw conclusie en de onderbouwing daarvan?
Onze conclusie is niet veranderd, wel hebben wij hierdoor anders gekeken naar ons onderzoek. Zo hebben wij nadrukkelijk gekeken naar de interne en externe validiteit van ons onderzoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten