maandag 12 mei 2014

HR7 Culturele antropologie en diversiteit 2



Er is maar één manier om participerende observatie toe te passen en dat is erop af gaan. Dus ga (voor zover dat nog niet is gebeurd) op pad en probeer middels observatie zicht te krijgen op je groepering. Verken de leefsituatie, schrijf op wat je opvalt. Waar heb je vragen over, waar erger je je aan, wat verwondert je etc.. Let daarbij op de kleine details! Kijk hoe jouw groepering bijvoorbeeld omgaat met tijd en ruimte.

Deze vragen vormen de basis voor de volgende stap, probeer aan te sluiten bij een activiteit, doe gewoon mee en geef je ogen en oren goed de kost. Schrijf wederom op wat je opvalt.
Hiermee heb je een mooie basis verzameld om eens met iemand van de groepering in gesprek te gaan en een antwoord te krijgen op alle vragen die je inmiddels hebt verzameld.

De projectgroep heeft contact gelegd met de Voedselbank te Sittard. Dit om eventueel een middag vrijwilligerswerk te doen om zo in contact te kunnen komen met mensen uit deze doelgroep. Dit valt onder participerende observatie omdat de projectgroep middels het verrichten van vrijwilligerswerk (in de rol van vrijwilliger én student) in contact treedt met mensen uit de doelgroep. 

Uit de informatie vanuit de Sociale Dienst is gebleken dat de doelgroep divers is met betrekking tot leeftijd, sekse, afkomst en woonsituatie. Zo kloppen namelijk ook steeds vaker mensen wiens bedrijf failliet is gegaan aan bij de Sociale Dienst. Deze mensen hebben vaak een koopwoning. 

Verdere informatie zal de projectgroep verkrijgen uit de individuele interviews, waarbij aandacht geschonken zal worden aan alle factoren van de diversiteitscirkel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten