donderdag 15 mei 2014

Vriendentuinen




In Noord-Holland zijn momenteel meer dan 3.500 mensen afhankelijk van de voedselpakketten van de Voedselbank. Deze pakketten bevatten vaak te weinig verse groente en fruit. Terwijl het al moeilijk genoeg is om met te weinig geld genoeg voedzaam eten op tafel te zetten. De VriendenTuinen brengen hierin verandering, enerzijds zorgen zij voor volwaardige voedselpakketten met een flink aandeel verse groente en fruit en tegelijkertijd helpen zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een zinvolle dagbesteding in tuinen. Mensen met een fysieke, verstandelijke of psychische beperking kweken verse producten waarmee gezonde variatie in de pakketten van de Voedselbanken gebracht wordt. Denk hierbij aan bietjes, appels en bloemkolen, maar op den duur ook aan eieren en vlees.

De deelnemende zorgboerderijen van Stichting Landzijde produceren zo wekelijks bijna twee kilo vers voedsel per pakket. Bijkomend voordeel is dat mensen met een beperking weer in contact komen met de maatschappij. En ook met buurtgenoten, want  er is genoeg werk in de tuinen voor vrijwilligers uit de buurt.

De VriendenTuinen zijn bedacht en opgezet door Stichting Landzijde samen met Stichting DOEN en de Voedselbanken Regio Noord-Holland. Het project werd financieel mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de Extra Trekking van de VriendenLoterij.

Beeld: Ton Apon

Bron:  http://www.doen.nl/web/projecten-die-we-DOEN/Groene-en-Sociale-Economie/Project-Groene-en-Sociale-Economie/VriendenTuinen.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten